Infolinka 541 212 450

Nepečený jahodový dort pro nenáročné - bez lepku a laktózy

INGREDIENCE

500 g bezlatózového tvarohu 250 g bezlaktózové zakysané smetany (př. Free From v Albertu) práškový cukr dle chuti 2 vanilkové cukry 4 plátky želatiny připravené dle návodu jahody (příp. i jiné ovoce) červené dortové želé připravené dle návodu bezlepkové piškoty (nemusí být)



POSTUP

Nejprve jsem si dle návodu připravila želatinu a nakrájela si jahody - část na plátky, část přepůlila, pár nechala celých.

Poté jsem za použití mixéru smíchala tvaroh, zakysanou smetanu, práškový cukr a vanilkové cukry.

Lehce zchladlou želatinu jsem zamíchala do tvarohového krému.

Dno dortové formy jsem vyložila piškotama, dala vrstvu krému, pak jahody, pak zase krém. Poslední vrstvou byly jahody - půlky a celé.

Na vrch jsem si připravila červené dortové želé dle návodu a jím polila dort.

Nechala jsem ho důkladně vychladnout, resp. ztuhnout. Ideál je přes noc.

Další den můžete podávat, ozdobené čerstvým ovocem a příp. i šlehačkou;-).

Dobrou chuť :-D.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie