Infolinka 541 212 450

Ořechovo - jablečné kostky – bez lepku, laktózy, kukuřice a sóji

INGREDIENCE

Těsto: 3 celá střední vejce 150 g třtinového hnědého cukru 150 ml rostlinného mléka 100 ml řepkového oleje nebo oleje z vlašských ořechů 100 g posekaných jader z vlašských ořechů + na ozdobení půlky jader 100 g drobně posekané mléčné čokolády bez laktózy (např. Valor, Frankonia) 50 g hladké rýžové mouky 50 g polohrubé rýžové mouky 50 g jablečné mouky nebo jablečné vlákniny 1/2 kypřícího prášku bez lepku Poleva: 150 g rozpuštěné a zchladlé mléčné bezlaktózové čokolády 150 ml zakysané smetany bez laktózy



POSTUP

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mixérem vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme mléko a olej a opatrně prošleháme. Opatrně vmícháme nasekané ořechy a čokoládu. Ve vedlejší misce si promícháme mouky s jablečnou vlákninou a kypřícím práškem.

Do vaječné směsi s ořechy a čokoládou přimícháme silikonovou stěrkou nebo vařečkou moučnou směs a vytvoříme těsto, které přelijeme do pečící nádoby vyložené papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta suchá.

Hotový korpus dáme po upečení vychladnout na mřížku.

Na vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Až zchladne na pokojovou teplotu, přimícháme metličkou zakysanou smetanu. Spojíme v hladký krém.

Vychladlý korpus potřeme krémem a dozdobíme třeba půlkami jader ořechů.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie