Infolinka 541 212 450

Ořechový dort - bez lepku, kukuřice a sóji

INGREDIENCE

Těsto: 3 vejce celá + 1 žloutek 150 g mletých vlašských ořechů 150 g Bake and Cake Adveni 100 ml agávového sirupu 100 ml řepkového nebo ořechového oleje 100 ml mandlového mléka 100 g mléčné sekané čokolády 2 polévkové lžíce jablečné vlákniny 1 kávová lžička vanilkového extraktu 1/2 kypřícího prášku bez lepku Labeta na špičku nože jedlé sody Krém a dohotovení: 150 g mléčné čokolády 150 ml zakysané krémové smetany půlky vlašských ořechů na ozdobu forma na dort s odnímatelným obvodovým kruhem o průměru 20 cm trocha tuku na vymazání pečící papír



POSTUP

Vejce a žloutek vymixujeme s agávovým sirupem a vanilkovým extraktem do světle žluté pěny. Přilijeme olej, vymixujeme, přilijeme mandlové mléko a opět vymixujeme.

Formu si lehce vymažeme tukem a vyložíme pečícím papírem (díky tuku nám papír krásně přilne k formě).Troubu předehřejeme na 175°C.

V vedlejší misce si smícháme mleté ořechy s moučnou směsí, jablečnou vlákninou, kypřidlem a sodou. Ořechovo - moučnou směs přidáme k vaječné pěně a opatrně promícháme. Přidáme nasekanou čokoládu. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme cca 25 minut pečeme při 175 °C a posledních 10 minut můžeme zvýšit na 180 °C (záleží na vaší troubě, každá peče trochu jinak).

Dort necháme 10 minut chladnout ve formě na mřížce. Pak opatrně odstraníme obvodový rám a spodní díl a necháme úplně zchladnout s papírem na mřížce.

Rozpustíme opatrně mléčnou čokoládu a po zchladnutí vymícháme metličkou se zakysanou smetanou hladký krém. Vychladlý dort neprořezáváme, pouze opatrně přesuneme na talíř (pomocí dvou dlouhých širokých nožů) a povrch a boky potřeme čokoládovým krém. Zdobíme půlkami vlašských ořechů a necháme v lednici zatuhnout.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie