Infolinka 541 212 450

Perníčky medové bezlepkové

INGREDIENCE

250 g Jizerky 100 g moučkového cukru 5 polévkových lžic medu 50 g Hery (másla) 1 vejce 2 kávové lžičky perníkového koření 1 kávová lžička jedlé sody



POSTUP

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet min. 1 den v ledničce.

Poté vyválíme placku a vykrajujeme požadované tvary, vložíme na vymazaný plech a pečeme při 160 °C asi 10 minut.

Ihned po vychladnutí pomažeme vajíčkem, aby se perníčky hezky leskly.

Po vychladnutí můžeme zdobit bílkovou polevou, polévat čokoládou, promazávat marmeládou a slepovat...

Dobrou chuť ;-)

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 33 lidí)

Kategorie