Infolinka 541 212 450

Piškotové řezy z pudinkového prášku Premium Dr. Oetkera

INGREDIENCE

Těsto: 200 g tmavého krystalového cukru 4 celá vejce 50 - 60 g tmavé čokolády nasekané nahrubo 4 sáčky "Premium puding" čokoládový Dr. Oetker 2 polévkové lžíce oleje 1 polévková lžíce rumu nebo oblíbeného likéru (čoko, kávový, pomeranč apod.) 2 kávové lžičky vinného kamene nebo 1 celý bezlepkový prášek do pečiva Krém: 500 g měkkého tvarohu 250 g másla pokojové teploty 150 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr Dohotovení: na potření piškotu jahodová nebo malinová marmeláda čerstvé ovoce nebo ovocná omáčka (zmražené ovoce svařené s cukrem a zahuštění bramborovým škrobem)



POSTUP

Zahřejeme troubu na 200 ° C, horkovzdušnou na 180 ° C. Pudinkové prášky nasypeme do mísy spolu s kypřidlem, přidáme cukr a nasekanou čokoládu. Přidáme vejce, olej a likér a cca 3 - 4 minuty mícháme, či mixujeme.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr cca 20 x 24 cm). Pečeme cca 15 minut, nebo až je doprostřed moučníku zapíchnutá špejle čistá.

Moučník vyjmeme z trouby a necháme nejlépe na mřížce vychladnout.

Mezitím si utřeme tvaroh s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo.

Vychladlý korpus potřeme např. malinovou marmeládou, naneseme tvarohový krém a zdobíme čerstvými jahodami, nebo  zmražené ovoce svaříme s trochou vody a cukrem na ovocnou omáčku, kterou zahustíme bramborovým škrobem.

Zdobit můžeme marcipánovými srdíčky.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie