Infolinka 541 212 450

Rakytníkové bezlepkové minitvarožníčky

INGREDIENCE

Sušenkový základ 20 ks nebo 23 - 25 cm dortová forma: 250 g rozdrcených bezlepkových sušenek (klidně i piškotů, nebo čokoládových) 150 g rozpuštěného másla či Stelly 1 polévková lžíce rakytníkových vloček se semínkem Tvarohová náplň: 375 g polotučného tvarohu ve vaničce 180 g zakysané smetany 16 - 18 % 150 g bezlepkového pomazánkového másla bez příchuti 125 ml agávového sirupu 1 celé vejce a jeden žloutek 2 - 3 polévkové lžíce rakytníkových vloček se semínkem 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu nebo bezlepkového vanilkového pudinku 1 polévková lžíce kůry z bio citronu či pomeranče 1 kávová lžička vanilkového extraktu nebo půl vyškrábnutého vanilkového lusku Na dohotovení: rakytníková, pikantní rybízová, nebo malinová marmeláda ovoce máta papírové košíčky, porcelánové hrnečky nebo dortová forma - vyložené dno i boky pečícím papírem



POSTUP

Sušenky v robotu podrtíme, přidáme rakytníkové vločky a promícháme. Ke směsi přidáme zchladlý rozpuštěný tuk a rukama vytvoříme hroudu sušenkového těsta. Hrnečky vyložíme papírovými košíčky. Do každého dáme trochu těsta a prsty upravíme a upěchujeme dno dortíku (tak 0,5 cm vrtstvu). Hrnečky se sušenkovým základem dáme vychladit do lednice, aby korpus zatuhl.

Troubu vyhřejeme na 150 °C a do spodní části dáme malou nádobu s vodou (tvarožník je lepší péct za přístupu páry). Všechny složky krému do náplně vyšleháme v hladkou hmotu, kterou rozdělíme do hrnečků s košíčky. Opatrně, lžící, do výšky asi 0,5 cm pod okraj košíčku (trochu vyběhnou). Opatrně s každým hrnečkem klepneme, aby se krém usadil a netvořily se v něm vzduchové bublinky.

Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. Pak troubu vypneme a necháme tvarožníky "dojít" v ochládající troubě. Po vychladnutí dozdobíme marmeládou a ovocem a necháme vychladit v lednici (to už můžeme hrnečky sundat, protože dortíky pevně drží v papírovém košíčku).

Komu připadá, že je tvarožníčků hodně, může udělat samozřejmě poloviční množství...Myslím si, že jsou tak skvělé, že na podruhé už budete péct z celé dávky;-).

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie