Infolinka 541 212 450

Bezlepková roláda s limetkovým krémem

INGREDIENCE

Těsto: 6 vajec 190 g bezlepkové mouky (použila jsem Schar Mehl Farine) 150 g cukru 1 prášek do pečiva Krém: 250 g tvarohu (dávám plnotučný nebo polotučný) pokojové teploty 150 g másla pokojové teploty 150 g cukru (v původním receptu je o 100 g cukru více, ale je to příšerně sladké, tak ochutnávejte a podle toho cukr přidávejte, myslím, že mnou uvedené množství úplně stačí) velká hrst pokrájených jahod 1 lžička vanilkového extraktu (používám od Marks and Spencer) kůra z limetky (pouze zelená část) šťáva z půlky limetky (kdo chce, může dát i z celé) Ozdoba: jahody fondán nebo marcipán (vykrájené kytky, lístky - fantazii se meze nekladou) barvivo potravinářské (zelené a žluté)



POSTUP

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s cukrem do napěnění. Přídáme mouku a prášek do pečiva a směs zamícháme. Ušleháme bílkya opatrně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C cca 15 min. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém.

Z uvedených ingrediencí utřeme limetkový krém a dáme ho na chvíli do chladu. Rozdělíme zhruba na polovinu a před plněním vmícháme do poloviny krému většinu pokrájených jahod.

Stočený plát těsta rozvineme, potřeme náplní a znovu stočíme. Zbylý krém, už bez jahod, rozetřeme na roládu, poklademe plátky jahod, kytkami a lístky z fondánu nebo místo těchto ozdob použijeme jen jahody a listy máty nebo meduňky, to také vypadá moc hezky.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie