Infolinka 541 212 450

Rychlý hrnečkový švestkový bezlepkový koláč

INGREDIENCE

Těsto: 1 hrneček (250 ml) mouky Doves Farm samokypřící nebo obyčejné 1 hrneček kukuřičné polohrubé mouky 250 g tvarohu nebo ricotty nebo mascarpone pokojové 0,5 - 1 hrneček třtinového cukru (podle chuti) teploty 0,5 hrnečku bílého tučnějšího jogurtu 0,5 hrnečku řepkového oleje 1 - 2 celá vejce 1 bezlepkový prášek do pečiva např. Labeta 750 g švestek vypeckovaných a pokrájených Drobenka: 80 g rozdrcených bezlepkových piškotů 80 g tuku (máslo, Stella) 80 g podrcených ořechů či mandlí + cukr podle chuti pečící nádoba o rozměrech cca 20 x 30 cm tuk na vymazání pečící nádoby kukuřičná strouhanka či polohrubá mouka na vysypání



POSTUP

Vyhřejeme troubu na 180 °C. Rozehřejeme tuk v kastrůlku a vsypeme piškoty spolu s ořišky, příp. cukr. Vytvoříme drobenku. Vypeckujeme a nakrájíme švestky. Vymažeme a vysypeme pečící nádobu.

Směs na těsto opatrně promícháme a vlijeme do pečící nádoby cca 20 x 30 cm vymazané a vysypané. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů cca 30 - 35 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 55 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie