Infolinka 541 212 450

Silně návyková bezlepková čokoládová roláda

INGREDIENCE

Těsto: 5 vajec 5 lžic hnědého cukru 4 lžíce vody 3 lžíce mouky Mix C od Schär 2 lžíce kvalitního kakaa Krém: 1 Mascarpone 200 g kysané smetany 3 - 4 lžíce hnědého cukru trochu mléka



POSTUP

Z bílků a vody si nejprve ušleháme tuhý sníh.

Do sněhu postupně zašleháme cukr, žloutky, mouku a kakao. Umícháme těsto, které nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 10 minut. Po upečení těsto vytáhneme z trouby a necháme ho vychladnout.

Na krém si v misce smícháme zakysanou smetanu s Mascarpone, přidáme cukr a podle konzistence také mléko. Vyšleháme šlehačem krém, který rovnoměrně naneseme na upečený piškotový plát. Roládu opatrně srolujeme a dáme na 1 - 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

Kdo má rád, může ještě roládu polít čokoládovou polevou, kterou si připravíme třeba z karobové čokolády.

Tip: Dovnitř rolády můžete také zabalit překvapení ve formě čerstvého ovoce nebo strouhané čokolády.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie