Infolinka 541 212 450

Šmakoun nudle s tuňákem a bezlaktózovou mozzarellou

INGREDIENCE

šmakoun štíhlé nudle (půlku balíčku 135 g na osobu) hrst cherry rajčátek lahůdková cibulka ovesná smetana tuňák ve vl. šťávě 80 g sůl pepř bazalkový olivový olej(nebo jiný) sušený česnek pažitka Goldstein mozzarella



POSTUP

Na rozpálenou pánev kápneme olivový olej ochucený bazalkou (nebo jakýkoliv jiný, výborný bude česnekový nebo dýňový), přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku (nemusí být), konzervu tuňáka bez vody a hrst pokrájených cherry rajčat (lépe vynikne chuť). Směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku nebo pažitku, trochu sušeného česneku a podlijeme troškou mandlové smetany. Opravdu jen malinko, není to ani 50 ml. Ztlumíme plamen a mezitím si připravíme šmakoun nudle.

Sáček nahoře ustřihneme, propíchneme vidličkou a dáme do mikrovlnky na 2 minuty. Půl balíčku je na cca jednu osobu, ale i tak je toho dost. Nudle vyndáme ze sáčku, odměříme si pro sebe porci a přidáme na pánev. Promícháme, aby se chutě spojily, a servírujeme. Na talíři posypeme pažitkou a bezlaktózovou mozzarellou. Dobrou chuť :-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie