Infolinka 541 212 450

Švábský cibulový koláč

INGREDIENCE

Těsto: 250 g Jizerky 125 g nízkotučného tvarohu 60 ml oleje 1 vejce 1/2 lžičky soli 1 sušené kvasnice náplň: 1 kg cibule 1 kelímek zakysané smetany 3 vejce 2 lžíce oleje 2 lžíce mouky sůl pepř slanina na kostky tuk na plech



POSTUP

Mouku smícháme s kvasnicemi, prohněteme s tvarohem, olejem, solí a vejcem (při potřebě přidejte trošku vody).

Těsto rozválíme, vyložíme jím vymazaný plech a dáme do teplé trouby na 20 min. kynout.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a necháme na pánvi na oleji zesklovatět.

Cibulovou hmotu necháme trošku vychladnout, smícháme ji se smetanou, vejci, moukou, osolíme a opepříme. Směs dáme na těsto a navrh poklademe pokrájenou slaninou.

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C (horkovzdušná) 30 - 40 min. dozlatova.

DOBROU CHUŤ:-)

Recept mám zbezlepkové kuchařky a je moc dobrý a není pracný.

Autorka: Xynika

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie