Infolinka 541 212 450

Sváteční zasněžené bezlepkové řezy

INGREDIENCE

Korpus: 3 vejce 2/3 hrnku mouky Schär Mix it 1/3 hrnku třtinového cukru 4 polévkové lžíce horké vody 3 polévkové lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Krém: 300 ml mléka + 1 vanilkový pudink bez lepku 2/3 kostky másla 3 žloutky cukr podle chuti Sníh: 3 bílky + 150 g krystalového cukru



POSTUP

Korpus: Na korpus ušleháme žloutky s cukrem. Přidáváme postupně vodu, kakao, mouku s práškem do pečiva a lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na menší plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 20 minut při 150 -170 stupních.

Krém: Na krém uvaříme hustý pudink, odstavíme z plotýnky a do horkého postupně vmícháme 3 žloutky. Necháme vychladnout. Do studeného zašleháme změklé máslo a osladíme podle chuti moučkovým cukrem. Rozetřeme rovnoměrně na korpus.

Sníh: Ve vodní lázni nad párou ušleháme tuhý sníh z bílků a krystalu (až dělá krápníčky). Rozetřeme ho na korpus s krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou nebo podle vlastní fantazie.

Podáváme vychlazený alespoň 2 hodiny.

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie