Infolinka 541 212 450

Tvarohová bábovka s makovou moukou a marcipánem bez lepku a laktózy

INGREDIENCE

3 vejce 90 g cukru krupice 90 g tvarohu bez laktózy (Globus, Interspar) 75 g Doves Farm samokypřící 75 makové mouky 75 ml kokosového oleje 25 - 30 g marcipánu (Dr. Oetker, Carla) vanilkový cukr kávová lžička prášku do pečiva špetka soli 1 lžíce rumu (nemusí být) trochu Stelly a bezlepkové strouhanky na vymazání a vysypání formy



POSTUP

Předehřejeme troubu na 180 stupnů. Formu na bábovku vymažeme hojně tukem (nejlépe Stellou nebo Alsanem) a vysypeme bezlepkovou strouhankou.

Ušleháme bílky se špetkou soli do pěny. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme rum, tvaroh a vymícháme do hladké hmoty. Pak přidáme kokosový olej, zamícháme, pak obě mouky, prášek do pečiva a opět promícháme. Opatrně zapracujeme sníh z bílků a úplně nakonec nastrouháme na struhadle trochu marcipánu.

Vlijeme do formy a vložíme do trouby. Troubu hned po vložení těsta zmírníme na 160 stupnů a pečeme asi 30 - 35 minut. 

Pokud použijeme klasickou bábovkovou formu, budeme mít těsto asi do půlky formy. Pokud chcete, můžete zdvojnásobit množství a pak to bude jako klasická bábovka. V tomto případě pečeme asi 45 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie