Infolinka 541 212 450

Tvarohová vláčná bábovka z bezlepkové krupice

INGREDIENCE

500 g polotučného tvarohu ve vaničce 200 g krupicového cukru 160 g rozpuštěného másla 4 vejce žloutky a bílky zvlášť 80 g kukuřičné krupice 80 g rýžové krupice (krupičné kaše např.) 1 sáček kypřícího prášku bez lepku - Labeta, nebo 3 kávové lžičky vinného kamene 1 kávová lžička vanilkového extraktu, nebo 1 vanilkový cukr kůra z jednoho bio citronu + šťáva z jeho poloviny 2 špetky soli máslo + bezlepková krupice, nebo kokosová moučka na vysypání formy



POSTUP

Předehřejeme troubu na 170 °C. Formu na bábovku si vymažeme důkladně máslem a vysypeme bezlepkovou krupicí. Z bílků a jedné špetky soli ušleháme pevný sníh.

Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Po částech zašleháme tvaroh, špetku soli a citronovou šťávu.

V další misce promícháme obě krupice a kypřící prášek. Sypkou směs promícháme opatrně už jen stěrkou s vaječno-tvarohovou směsí. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rovnoměrně a opatrně rozvrstvíme do bábovkové formy.

Pečeme 45 - 55 minut, až je špejle po vytažení ze středu těsta čistá. Zbytečně neotvíráme troubu, v první půlhodině pečení rozhodně nikdy. Pokud se nám zdá, že se bábovka shora připaluje, překryjeme formu alobalem.

Po upečení necháme úplně vychladnout ve formě na mřížce. Pak vyklopíme opatrně na talíř a docukrujeme podle chuti.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 40 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 33 lidí)

Kategorie