Infolinka 541 212 450

Bezlepkový tvarohový sypaný koláč neboli koláč bez těsta

INGREDIENCE

Základ: 2 hrnky Schär mix C 1 hrnek pohankové mouky hladké 1 hrnek třtinového cukru 1 prášek do pečiva Náplň: 3 měkké tvarohy 300 ml mléka 3 vejce cukr dle chuti rum (nemusí být) 1 vanilkový pudinkový prášek citronová nebo pomerančová kůra Navrch: Hera, máslo, Stella



POSTUP

Suroviny na základ smícháme a rozdělíme na dvě části.

Suroviny na nádivku smícháme, ušleháme.

Na plech, vyložený pečícím papírem, nasypeme a urovnáme polovinu sypké směsi. Na tu nalijeme tvarohovou nádivku, kterou zasypeme druhou polovinou sypké směsi. Vršek pak poklademe plátky Hery, másla nebo Stelly.

Pečeme na 180 stupňů.

Je lepší péct to den dopředu, aby si mohl upečený koláč sednout, nádivka ztuhnout. Pokud to ale, stejně jako já, nevydržíte, i tak bude dobrý :-).

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 10 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie