Infolinka 541 212 450

Upravený recept na bezlepkové buchty ze Směsi na kynuté těsto Jizerka

INGREDIENCE

400 g hotové "Směsi na kynuté těsto bezlepkové" od Jizerských pekáren 100 - 125 ml teplého mléka (ne horkého), nebo jiné tekutiny (rostlinné mléko, voda) 100 g Jizerky (oranžovo - zelený obal) 100 g rozpuštěného másla či margarínu (Stella) + 50 g na vymaštění pečicí nádoby a omaštění buchet 2 celá vejce 1 polévková lžíce kůry z bio citronu 1 polévková lžíce rumu 1 polévková lžíce jablečné vlákniny pro vláčnost (nemusí být, barví těsto do hněda a někomu to vizuálně vadí) 3 kávové lžičky cukru krupice 1 kávová lžička vanilkového extraktu, nebo 1 vanilkový cukr 20 g čerstvých kvasnic Fala (nebo jiných bez lepku) špetka soli povidla, či jiná náplň



POSTUP

Z krupicového cukru, celého objemu teplého mléka (25 - 30 °C) a rozdrobených kvasnic rozmícháme vidličkou kvásek. Můžeme přidat lžičku bezlepkové mouky. Necháme na teplém místě zvětšit alespoň o polovinu objem (nechávám ho při sluníčku na okenním parapetu, nebo teplém topení v zimě, nebo v blízkosti varné desky, kde je teplo od vaření). Máslo rozehřejeme v kastrůlku, nebo mikrovlnce a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Hotovou moučnou směs, mouku, jablečnou vlákninu, citronovou kůru, špetku soli a vanilkový cukr promícháme v míse. Přidáme vajíčka, rum a probuzený kvásek, promícháme vařečkou v těsto, až se začnou tvořit bubliny. Necháme na teplém místě nakynout pod čistou utěrkou (do vyhřáté trouby cca 30 °C nebo na parapet atd.), trvá to cca 30 - 40 minut.

Do pečící nádoby dáme rozehřáté máslo na omaštění buchet. Troubu rozehřejeme na 180 °C. TEPRVE NYNÍ přidáme k těstu máslo (tuk) a znovu těsto vařečkou promícháme s tukem v hladké těsto.

Omoučenýma rukama odebíráme kousky těsta, vyhněteme kuličku, kterou roztáhneme na placičku a klademe na ni dvěma kávovými lžičkami náplň. Těsto zabalíme a vkládáme do vymaštěné pečicí nádoby. Každou buchtu namastíme po uložení zvlášť. Po naplnění pečicí nádoby (cca 10 - 12 buchet) necháme pod utěrkou ještě 5 - 10 minut odpočinout a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme do světle hnědé kůrky (podle zkušeností s troubou cca 30 minut).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

2.9x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie