Infolinka 541 212 450

Bezlepkový vánoční závin s bramborovou nádivkou

INGREDIENCE

Těsto: 200 g Schar B 70 g Hery 40 g cukru moučka 1 vajíčko 2 lžíce mléka 1 lžíce kakaa 1/2 bezlepkového prášku do pečiva skořice citronová kůra Náplň: 200 g teplých pasírovaných brambor 30 g Hery 80 g cukru moučka 1 žloutek 1 bílek 1 vanilkový cukr



POSTUP

Ze všech surovin vypracujeme těsto. Necháme chvilku odpočinout a připravíme si nádivku.

Propasírované brambory řádně utřeme se žloutkem, cukrem a Herou, nakonec vmícháme sníh z bílku.

Těsto na pomoučeném válu vyválíme přes mikrotenový sáček na asi 3mm silný plát, do středu dáme náplň a vytvoříme závin. Dobrým pomocníkem je silikonový vál, kterým si pomůžeme při skládání.

Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160 st.

Po upečení necháme závin na plechu zchladnout, jelikož je křehký.

Tento recept je u nás tradiční vánoční závin, předělala jsem ho na bezlepkový a je velmi chutný.

Přeji dobrou chuť.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 20 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie