Bezlepková jogurtová bublanina
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | 1 h |
Zařazení: |
Ostatní |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez ořechů Bez lepku |

Ingredience: |
450 g bílého bezlepkového jogurtu (použila jsem Hollandia) 200 g bezlepkové mouky (120 g Schar nebo Jizerky či jiné bezlepkové mouky a 80 g polohrubé kukuřičné - je to chutnější a těsto má krásně žlutou barvu) 160 g moučkového cukru 4 vejce 50 g másla 1 balíček vanilkového cukru 1 balíček bezlepkového prášku do pečiva nebo 2,5 kávové lžičky vinného kamene 400 g zralejších meruněk, vypeckovaných, nakrájených na ¼, nebo jiné letní ovoce + polohrubá kukuřičná mouka (kokosová moučka nebo mleté ořechy) na obalení tuk a polohrubá kukuřičná mouka nebo strouhanka na vysypání plechu |
---|---|
Postup přípravy: |
1. Troubu předehřejeme na 160 - 170 stupňů. Rozklepneme vejce a z bílků a trochy soli ušleháme pevný sníh. 2. Máslo necháme rozehřát v mikrovlnné troubě, nebo hrnečku a po zchladnutí dáme do mísy. Přidáme oba cukry a mixujeme. Postupně přidáme žloutky - mixujeme do pěny. Po částech přidáme jogurt (dávala jsem po lžíci) a obě mouky (po lžíci) a mixujeme. Na konec přidáme a zamixujeme prášek do pečiva. 3. Po částech opatrně do těsta vmícháme sníh (už jen vařečkou nebo stěrkou). 4. Těsto vlijeme na hlubší, vymazaný a vysypaný plech. Povrch uhladíme a posypeme meruňkami nakrájenými na čtvrtky a obalenými (viz níže). Můžeme dát polovinu těsta a posypat polovinou ovoce, dát druhou vrstvu těsta a povrch posypat zbytkem ovoce. 5. Pečeme cca 40 - 45 minut (kontrola špejlí nutná, až se těsto přestane lepit na špejli – hlavně kolem ovoce). 6. Bublaninu necháme v pekáči vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Tip: Ovoce se v mouce pouze prohází, aby se na povrchu obalilo a nerozmáčelo těsto, nespadlo na dno bublaniny a nepřipalovalo se. K meruňkám se dobře hodí právě kokosová moučka, pokud s ní vysypete plech na pečení a obalíte meruňky, chutě se krásně spojí. |
Autor: | Vařečka |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...