úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepková piškotová Šarlota s pudingem a šlehačkou

Bezlepková piškotová Šarlota s pudingem a šlehačkou

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Dezerty a moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
5 vajec
5 polévkových lžic krupicového cukru
5 polévkových lžic mouky Schär mix C
1 kávová lžička bezlepkového prášku do pečiva

Krém:
500 ml mléka
1 smetana na šlehání
2 vanilkové pudingové prášky
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
3 lžíce cukru
2 lžíce Rumu

marmeláda (jahodová, malinová)
Postup přípravy:

Nejprve si uvaříme pudink - z mléka, vanilkových pudinkových prášků a cukru. Do horkého pudinku vmixujemet rum. Necháme vychladnout. Pak opět promixujeme.

Až těsně před plněním ušleháme smetanu se ztužovačem a do smetany lehce vmícháme připravený pudink.  

Postup na roládu: Nejdříve si ušleháme tuhý sníh, do něj pak postupně zašleháváme žloutek po žloutku, cukr po troškách a nakonec mouku po troškách. Do mouky lze dát i 1 kávovou lžičku prášku do pečiva. Těsto nalijeme na pečící papír a pečeme cca 10 – 15 minut (dle trouby) při 180 °C. Mezitim si připravíme marmeládu do misky - lze přidat 1 až 2 lžíce rumu a promícháme. Ihned po upečení roládu vyklopíme na pocukrovanou utěrku a opatrně sundáme pečící papír. Natřeme marmeládu na upečený plát a zavineme pomocí utěrky do rolády. Necháme vychladnout. Misku vyložíme folií. Roládu nakrájíme na tenčí plátky. Vyložíme roládou dno a stěny misky. Opatrně vlijeme připravený krém a vršek (dno moučníku) vyložíme zbylými plátky rolády. Dáme do lednice minimálně na 1 hodinu vychladit a proležet. Před podáváním vyklopíme a odejmeme folii.

Autor: Iva Vasi

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte