úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepková piškotová Šarlota s pudingem a šlehačkou

Bezlepková piškotová Šarlota s pudingem a šlehačkou

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Dezerty a moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
5 vajec
5 polévkových lžic krupicového cukru
5 polévkových lžic mouky Schär mix C
1 kávová lžička bezlepkového prášku do pečiva

Krém:
500 ml mléka
1 smetana na šlehání
2 vanilkové pudingové prášky
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
3 lžíce cukru
2 lžíce Rumu

marmeláda (jahodová, malinová)
Postup přípravy:

Nejprve si uvaříme pudink - z mléka, vanilkových pudinkových prášků a cukru. Do horkého pudinku vmixujemet rum. Necháme vychladnout. Pak opět promixujeme.

Až těsně před plněním ušleháme smetanu se ztužovačem a do smetany lehce vmícháme připravený pudink.  

Postup na roládu: Nejdříve si ušleháme tuhý sníh, do něj pak postupně zašleháváme žloutek po žloutku, cukr po troškách a nakonec mouku po troškách. Do mouky lze dát i 1 kávovou lžičku prášku do pečiva. Těsto nalijeme na pečící papír a pečeme cca 10 – 15 minut (dle trouby) při 180 °C. Mezitim si připravíme marmeládu do misky - lze přidat 1 až 2 lžíce rumu a promícháme. Ihned po upečení roládu vyklopíme na pocukrovanou utěrku a opatrně sundáme pečící papír. Natřeme marmeládu na upečený plát a zavineme pomocí utěrky do rolády. Necháme vychladnout. Misku vyložíme folií. Roládu nakrájíme na tenčí plátky. Vyložíme roládou dno a stěny misky. Opatrně vlijeme připravený krém a vršek (dno moučníku) vyložíme zbylými plátky rolády. Dáme do lednice minimálně na 1 hodinu vychladit a proležet. Před podáváním vyklopíme a odejmeme folii.

Autor: Iva Vasi

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...