úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepková pizza z pomazánkového másla

Bezlepková pizza z pomazánkového másla

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Slané koláče, pizzy, muffiny
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
1 pomazánkové neochucené máslo
1 kelímek mouky Schär Mix it (použila jsem kelímek od pomazánkového másla)
špetka soli

Navrch pizzy:
menší domácí kečup
stroužek česneku
oregáno
čerstvá paprika na drobno nakrájená
natrhaný plátkový Eidam
debrecínská pečeně
nadrobno nakrájená jarní cibulka
olej na pomazání plechu
vejce na potření kraje pizzy, zbytek vejce rozlijeme na pizzu
Postup přípravy:

Těsto zaděláme a ručně pořádně uhněteme. V případě, že se hodně lepí, přidáme ještě mouku. Dáme do ledničky odležet na půl hodiny. Poté těsto vyndáme a vyválíme. Přendáme na plech, který jsme pomazali olejem. Na pizzu klademe to, co máme rádi. Jako základ jsem použila domácí kečup, do kterého jsem přidala stroužek česneku a oregáno. Okraje pizzy pomažeme vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 minut.

Rychlá a hlavně výborná!

 

Autor: MaruškaL

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte