úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové čokodortíky

Bezlepkové čokodortíky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto (14 papírových košíčků,bez laktózy):
150 ml rostlinného mléka (sójové, rýžové, apod.)
120 g hořké čokolády bez laktózy
2 celé vejce
3 polévkové lžíce třtinového cukru
3 polévkové lžíce bezlepkové mouky (Jizerka, Doves Farm červená, Schar - Patisserie)
3 polévkové lžíce polohrubé kukuřičné mouky
1 polévková lžíce bramborového škrobu
1 rovná polévková lžíce vinného kamene

plech na muffiny nebo silikonové košíčky na muffiny + plech

Krém:
250 g mascarpone
200 g jahodového džemu bez zrníček
100 ml smetany ke šlehání 33%
Postup přípravy:

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s mlékem. Přidáme cukr a mícháme, až se suroviny spojí v hladký krém. Krém odstavíme a občas při chladnutí zamícháme. Troubu zahřejeme na 180 °C.

Do vychladlého krému zamícháme dvě celá vejce a postupně přidáváme po jednotlivých lžících mouky a škrob. Po každé lžíci promícháme. Jako poslední vmícháme vinný kámen.

Naběračkou plníme formičky na muffiny, aby bylo ve všech přibližně stejně. Přemístíme je na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Zapíchnutá špejle do středu dortíku musí být po vytažení čistá.

Dortíky necháme úplně vychladnout na mřížce. Vychladlé zdobíme krémem.

Krém: Ušleháme smetanu do tuha. Přišleháme mascarpone a jahodový džem, případně dosladíme moučkovým cukrem. Naplníme zdobící sáček a zdobíme vršky dortíků. Dozdobíme podle chuti, možností a fantazie.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte