úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové housky

Bezlepkové housky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 400 g bezlepkové mouky (nejlepší zkušenost mám se Schar Mix B)
150 ml vody
120 ml mléka
2 vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce cukru
1 lžíce psyllia
1 lžička soli
1/2 kostky droždí
semínka na posypání
Postup přípravy:

Předem si do mléka namočíme psyllium. Do mísy dáme teplou vodu, rozdrobíme droždí a dobře promícháme. Po chvíli do vody přidáme vejce (1 a půl, půlku toho druhého si necháme na potření), mléko s psylliem, máslo, cukr a sůl. Promícháme a přidáme mouku. Těsto se bude trochu lepit. Pokud bude moc řídké, přidáme mouku. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě.

Po vykynutí tvarujeme houstičky. Můžeme si namočit ruce do oleje, aby se nám lépe pracovalo. Necháme ještě chvíli kynout na plechu přikryté utěrkou. Potřeme zbylým vajíčkem, posypeme semínky. Pečeme při asi 160 st. (horkovzduch) asi 15 min.

Autor: voki

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte