úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové houstičky

Bezlepkové houstičky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 250 g Jizerky
150 g měkkého tvarohu
6 lžic mléka
6 lžic olivový olej
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli

Postup přípravy:

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. V druhé míse smícháme tvaroh, mléko, olej, vejce a přidáme k mouce. Necháme 1/2 hod. odpočinout.

Buď uválíme omočenou rukou bulky a dáme na plech vystlaný papírem nebo já dala do formy na muffíny. Vrch posypeme tím, co máme rádi - mákem, sezamem apod. Já použila lněné semínko.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů do zrůžovění.

Z tohoto množství surovin je zhruba 12 ks.

Jsou výborné. Dobrou chuť.

Autor: zadina

REKLAMA

Komentáře k receptu
zadina

29. 1. 2014
16:42

zadina

já si je moc oblíbila,už dám klidně i celý tvaroh,kvasnice taky moc nemusím,ještě si peču italský chleba,taky bez droždí,jsem ráda,že chutná i tobě,měj se moc hezky,zdraví Zdeňka...

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Kiki

12. 1. 2014
16:58

Mnohokrát děkuji za moc dobrý, velmi jednoduchý a rychlý recept. Houstičky jsou za chvilinku hotové, jsou krásně vláčné, mají dobrou chuť a v lednici vydrží překvapivě dlouho měkké. Taky se mi líbí, že se nepoužívají kvasnice, nějak už mi z nich jde hlava kolem. :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte