úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové houstičky se sádlem a jogurtem

Bezlepkové houstičky se sádlem a jogurtem

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schar – mix B)
150 ml vlažné vody
2 vejce + 1 vejce na potření
3 polévkové lžíce bílého bezlepkového jogurtu (např. Hollandia)
3 polévkové lžíce sádla (nejlépe domácího)
2 polévkové lžíce Psylia rozpuštěné ve 100 ml vlažné vodě
1 balíček droždí (42 g)
1 - 2 lžičky vinného kamene nebo 1 bezlepkový prášek do pečiva
1 kávová lžička soli
0,5 kávové lžičky moučkového cukru
hrubá sůl
mák
kmín na posypání
Postup přípravy:

Mouku a všechny sypké části vložíme do mísy, na povrch rozdrobíme celou kostku droždí. Přidáme dvě vejce, rozpuštěné psylium, vodu a jogurt. Začneme těsto hnětat (v robotu nebo mixérem). Po částečném spojení surovin (lepivé těsto) přidáme rozehřáté (povolené sádlo).

Po zapracování sádla bychom měli mít krásné hladké těsto, ze kterého buď tvarujeme houstičky, bagetky nebo na troše mouky vyválíme plát a tvarujeme rohlíky.

Na plech vyložený pečícím papírem poklademe pečivo a necháme v teple 30 - 45 minut vykynout přikryté utěrkou. Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí, mákem nebo kmínem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 - 30 minut. Nezapomeneme vložit do trouby hrneček s vodou.

 

 

 

 

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte