úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové kynuté buchty s povidly

Bezlepkové kynuté buchty s povidly

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 45 min
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 54 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 250 g mouky Schär MIX C
100 ml teplé vody
80 g vlažného másla
70 g moučkového cukru
50 g mouky Schär MIX B
1 celé vejce
1/2 kostky droždí
špetka soli

sádlo na vymazání plechu a potření buchet
povidla
Postup přípravy:

Do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, sůl, vejce, máslo a přilejeme kvásek. Vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut odpočinout pod utěrkou.

Na pomoučenou (mix B) pracovní plochu připravíme kousky těsta, do nichž postupně přidáváme povidla. Povidla zabalíme do těsta a klademe na sádlem vymaštěný plech. Všechny buchty potřeme sádlem ze všech stran, aby se nespekly. Plech vložíme do studené trouby a nastavíme na 170 °C. Pečeme asi 40 minut, dokud nebudou buchty růžové.

Po upečení pocukrujeme.

Dobrou chuť. 

Autor: Misa_88

Komentáře k receptu
katulata

5. 12. 2013
11:30

vypadají skvěle! palec nahoru!!! A díky za recept :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte