úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové medové perníčky

Bezlepkové medové perníčky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Perníčky
Hodnocení:
Hodnotilo 36 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 500 g zelené Jizerky
200 g krupicového cukru
170 g tekutého medu
2 vejce + 1 vejce na potření
80 g rozpuštěného másla
1,5 lžičky perníkového koření
1/2 prášku do pečiva

Na zdobení:
1 bílek a moučkový cukr
Postup přípravy:

Smícháme všechny tekuté přísady a potom vmícháme sypké. Těsto necháme přes noc odležet v lednici.

Těsto vyválíme, vykrájíme vykrajovátkem a pečeme na pečícím papíru na 170 stupňů na program horní a dolní pečení (ne horkovzduch), dokud jemně nezezlátnou. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Zdobíme dle fantazie polevou z 1 bílku s moučkovým cukrem (musí být hodně hustá, aby neztekla).

 

Autor: naidrova

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

19. 1. 2017
19:39

Pro: Jitka E. Díky za upřesnění ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Jitka E.

9. 1. 2017
18:17

PS: malá oprava - chtěla jsem napsat 2x 1,5litrová dóza.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

4. 1. 2017
19:43

Pro: Jitka E.Moc děkujeme za Vaši pochvalu, ktré si určitě bude nejvíce cenit autorka receptu ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Jitka E.

23. 12. 2016
11:11

Moc dobrý recept, perníčky se povedly, já přidala asi o lžíci více medu. Mají pěknou světleji hnědou barvu. Vyšlo toho hodně, asi 1,5litrová plastová dóza.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte