úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Bezlepkové ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 16 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 500 ml mléka
350 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schar-Mehl)
70 – 80 g másla
1 celé vejce
Špetka soli

Postup přípravy:

Blíží se sezóna jahod a drobného ovoce, tak zkuste tyto knedlíky, jsou výborné. Děvčata z bezlepkového vaření, kde jsem je před rokem ukazovala, prý už jiné nevaří.

Mléko svaříme se špetkou soli a máslem v hlubší pánvi (nejlépe teflonové, aby se těsto nepřipalovalo).

Najednou přidáme celé množství mouky a mícháme, až vznikne hustý těstový knedlík, který se nechytá vařečky.

Do vlažného (ne horkého) těsta zpracujeme rukou jedno vejce. Vznikne lepivé těsto, kterým      obalujeme vlhkýma rukama omyté ovoce.

Knedlíky obalíme v bezlepkové mouce a vaříme v osolené vodě. Délka vaření závisí na druhu ovoce. Jahodové cca 5 minut, švestkové a meruňkové 7 - 8 minut.

Knedlíky můžeme podávat se strouhaným tvarohem, cukrem, přelité máslem nebo s opraženou strouhankou. Můžeme je zamrazit o následně ohřát.

Tip: Pokud je budete ohřívat, tak nejlépe v hrnci na páře.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte