úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Bezlepkové ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 16 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 500 ml mléka
350 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schar-Mehl)
70 – 80 g másla
1 celé vejce
Špetka soli

Postup přípravy:

Blíží se sezóna jahod a drobného ovoce, tak zkuste tyto knedlíky, jsou výborné. Děvčata z bezlepkového vaření, kde jsem je před rokem ukazovala, prý už jiné nevaří.

Mléko svaříme se špetkou soli a máslem v hlubší pánvi (nejlépe teflonové, aby se těsto nepřipalovalo).

Najednou přidáme celé množství mouky a mícháme, až vznikne hustý těstový knedlík, který se nechytá vařečky.

Do vlažného (ne horkého) těsta zpracujeme rukou jedno vejce. Vznikne lepivé těsto, kterým      obalujeme vlhkýma rukama omyté ovoce.

Knedlíky obalíme v bezlepkové mouce a vaříme v osolené vodě. Délka vaření závisí na druhu ovoce. Jahodové cca 5 minut, švestkové a meruňkové 7 - 8 minut.

Knedlíky můžeme podávat se strouhaným tvarohem, cukrem, přelité máslem nebo s opraženou strouhankou. Můžeme je zamrazit o následně ohřát.

Tip: Pokud je budete ohřívat, tak nejlépe v hrnci na páře.

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...