úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové rohlíky

Bezlepkové rohlíky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 320 ml vlažné vody
250 g bezlepkové mouky Jizerka
250 g bezlepkové mouky Finax zelená nebo Schär B (já dávám Schär B)
3 polévkové lžíce oleje
2 čajové lžičky soli
1,5 čajové lžičky instantního droždí
1 čajová lžička cukru

na potření:
rozšlehané vajíčko s mlékem

Postup přípravy:

Všechny suroviny odměříme a dáme do mísy. Přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Přendáme na vál a dopracujeme v těsto, které se nelepí. Rozdělíme na stejně velké díly. Každý díl rozválíme a smotáme, konce k sobě zmáčkneme. Můžeme tvarovat různé tvary a pak dáme na pečící papír. Pod utěrkou necháme cca 30 minut kynout. Nakynuté pomašlujeme vajíčkem a můžeme dle chuti i posypat. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.

Autor: VeronikaN.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte