úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové tyčky se solí a mákem

Bezlepkové tyčky se solí a mákem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 16 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 170 g Jizerky
100 g Hery
100 g taveného sýra
1 bílek do těsta
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky koření na pizzu
1 žloutek smíchaný se dvěma lžícema oleje na potírání
mák a hrubou sůl na posypání
Postup přípravy:

Z přísad na vále uhněteme těsto a dáme ho na 3/4hodiny do ledničky přikryté potravinovou folií. Na pomoučeném vále rozválíme asi 0,3 cm silnou placku, kterou potřeme žloutkem s olejem a posypeme hrubou solí a mákem. Pak rádýlkem vykrajujeme asi půl cm silné tyčky, které pečeme na pečícím papíře do zlatohněda.

 

Autor: xynika

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte