úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový chléb podle Jamie Olivera

Bezlepkový chléb podle Jamie Olivera

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 15 min
Zařazení: Chléb
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 16 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 450 g bezlepkové mouky Schar Universal
325 ml polotučného mléka
2 velká vejce
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce třtinového cukru
1 lžička bílého vinného octa
1/2 lžičky soli
7 g sušeného droždí


Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 ºC. Ohřejte mléko tak, aby bylo vlažné. Přelijte do mísy (nebo formy do domácí pekárny), přidejte vajíčka, ocet a zamíchejte.

V jiné míse smíchejte bezlepkovou mouku, sůl, cukr a droždí. Suché ingredience vmíchejte do směsi mléka, vajec a octa a dobře promíchejte.

Nechte v pekárně nebo na teplém místě, přikryté čistou utěrkou, vykynout. Trvá to cca hodinu nebo až těsto zdvojnásobí svůj objem. Pak přendejte do formy na chléb, vymazané a vysypané bezlepkovou moukou, a pečte v troubě cca 45 minut. Nebo v pekárně na bezlepkový program.

Výborný k dušenému masu se zeleninou, k polévkám nebo jen tak s máslem a poctivou marmeládou.

Autor: krysarr

REKLAMA

Komentáře k receptu
Adela

10. 5. 2016
12:51

Celkem se povedl jen potru vodou udelam kriz a pridam kmin ! Diky za recept Ada

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte