úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový chléb podle Jamie Olivera

Bezlepkový chléb podle Jamie Olivera

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 15 min
Zařazení: Domácí chléb
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 16 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 450 g bezlepkové mouky Schar Universal
325 ml polotučného mléka
2 velká vejce
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce třtinového cukru
1 lžička bílého vinného octa
1/2 lžičky soli
7 g sušeného droždí


Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 ºC. Ohřejte mléko tak, aby bylo vlažné. Přelijte do mísy (nebo formy do domácí pekárny), přidejte vajíčka, ocet a zamíchejte.

V jiné míse smíchejte bezlepkovou mouku, sůl, cukr a droždí. Suché ingredience vmíchejte do směsi mléka, vajec a octa a dobře promíchejte.

Nechte v pekárně nebo na teplém místě, přikryté čistou utěrkou, vykynout. Trvá to cca hodinu nebo až těsto zdvojnásobí svůj objem. Pak přendejte do formy na chléb, vymazané a vysypané bezlepkovou moukou, a pečte v troubě cca 45 minut. Nebo v pekárně na bezlepkový program.

Výborný k dušenému masu se zeleninou, k polévkám nebo jen tak s máslem a poctivou marmeládou.

Autor: krysarr

REKLAMA

Komentáře k receptu
Adela

10. 5. 2016
12:51

Celkem se povedl jen potru vodou udelam kriz a pridam kmin ! Diky za recept Ada

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...