úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový domácí "Kinder mléčný řez" - bez lepku

Bezlepkový domácí "Kinder mléčný řez" - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty a moučníky
Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto:
8 malých vajec
10 lžic Mehl Farine
8 lžic krupicového cukru
2 lžíce oleje
2 lžíce teplé vody
2 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
1/2 prášku do perníku

Náplň:
2 tvarohy
1 smetana ke šlehání
1/2 másla
4 lžíce medu
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle chuti
mléko dle potřeby
Postup přípravy:

Těsto: Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Zašleháme olej. Poté za stálého šlehání přidáváme postupně zbylé suroviny - mouku s prášky do pečiva, kakao a vodu. Zdá-li se nám těsto příliš husté, můžeme vody přidat více, ale nezapomeňme, že těsto zeřídne po finálním přidání bílkového sněhu, který už jen lehce ručně vmícháme.

Tato připravené těsto si nalijeme v tenoučké vrstvě (mně se to zrovna moc nepovedlo ;-) na dva vymazané a vysypané plechy. Pečeme v předem vyhřáté troubě při zhruba 180 °C asi 6 - 8 miinut. Doporučuji obligátní "zkoušku špejlí" :-).

Náplň: Ze všech ingrediencí si vyšleháme krém.

Dohotovení: Na jeden vychladlý korpus naneseme, nejlépe stěrkou, vyšší vrstvu tvarohovo -smetanového krému. Druhým korpusem náplň přiklopíme a přimáčkneme. Z boků odstraníme přebytečný krém a dáme vychladit do ledničky. Ideální je přes noc. Vrchní vrstvu těsta lze ještě přelít čokoládovou polevou.

Dobrou chuť ;-).

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte