úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový dortík s krémem z Mascarpone

Bezlepkový dortík s krémem z Mascarpone

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Dorty
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 14 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Korpus:
3 celá vejce
5 polévkových lžic cukru krupice
5 polévkových lžic mouky Schär Mix it
3 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce zakysané smetany
1 lžička prášku do pečiva

Krém:
125 g Mascarpone (1/2 kelímku)
125 ml smetany 33%
1 polévková lžíce cukru moučka

Kromě toho:
nějaká pikantní marmeláda (např. rybízová)
1 ks bezlepkové tyčinky Margot (100 g)
Postup přípravy:

Korpus: Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Během šlehání postupně přidáváme po lžících olej. Poté stěrkou lehce vmícháme lžíci zakysané smetany a mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané kulaté koláčové nebo dortové formě na 180 stupňů asi 20 - 25 minut do růžova a necháme vychladnout na mřížce (každá trouba peče trošku jinak, čas je jen orientační). 

Krém: Příprava krému je velmi jednoduchá. Do mísy dáme Mascarpone, nalijeme smetanu, nasypeme cukr a vše šleháme ručním šlehačem do tuhého krému, což trvá asi jen 5 - 7 minut.

Dohotovení: Vychladlý korpus lehce potřeme marmeládou a poté krémem. Nakonec posypeme na hruho nastrouhanou "Margotkou".

Pokud si upečete dva korpusy a zdvojnásobíte množství krému, dobře vám tento moučník poslouží i jako dort k různým příležitostem.

Autor: Majka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte