úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový flatbread s tapenádou a mozzarelou

Bezlepkový flatbread s tapenádou a mozzarelou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Chlebové placky
Hodnocení:
Hodnotilo 14 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 1 a 2/3 šálku bezlepkové mouky (použila jsem mouku od M&S, je vynikající)
1 šálek vody (250 ml)
1 mozzarela
1 vejce
2 polévkové lžíce olivového oleje + na těsto
1 polévková lžíce cukru
1 polévková lžíce sušeného droždí
1 polévková lžíce Psyllia
1 lžička guarové moučky
1 lžička soli

tapenáda (pasta z černých oliv)
italské koření - oregano, tymián apod.

Postup přípravy:

Cukr, droždí a teplou vodu smícháme v míse a 5 minut necháme aktivovat - do pěny. Vejce a olivový olej smícháme a přidáme k aktivovanému droždí. 

V další misce smícháme mouku, guaranovou moučku, psyllium a sůl a přidáme k tekuté směsi. Promícháme - nejlépe vidličkou. Poprášíme moukou a necháme kynou 20 minut. Testo se zdvojnásobí.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a vymažeme si kulatou formu na koláč, případně dáme pečící papír.

Těsto dámě do fomy a rozprostřeme. Potřeme tapenádou, poklademe na kousky NATRHANOU mozzarelou, posypeme bohatě italským kořením a nahoru olivový olej - nešetříme.

Upečeme do zlatova  

Dobrou chuť!

 

Autor: Hanka Knoblochová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...