úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový flatbread s tapenádou a mozzarelou

Bezlepkový flatbread s tapenádou a mozzarelou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Chlebové placky
Hodnocení:
Hodnotilo 14 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 1 a 2/3 šálku bezlepkové mouky (použila jsem mouku od M&S, je vynikající)
1 šálek vody (250 ml)
1 mozzarela
1 vejce
2 polévkové lžíce olivového oleje + na těsto
1 polévková lžíce cukru
1 polévková lžíce sušeného droždí
1 polévková lžíce Psyllia
1 lžička guarové moučky
1 lžička soli

tapenáda (pasta z černých oliv)
italské koření - oregano, tymián apod.

Postup přípravy:

Cukr, droždí a teplou vodu smícháme v míse a 5 minut necháme aktivovat - do pěny. Vejce a olivový olej smícháme a přidáme k aktivovanému droždí. 

V další misce smícháme mouku, guaranovou moučku, psyllium a sůl a přidáme k tekuté směsi. Promícháme - nejlépe vidličkou. Poprášíme moukou a necháme kynou 20 minut. Testo se zdvojnásobí.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a vymažeme si kulatou formu na koláč, případně dáme pečící papír.

Těsto dámě do fomy a rozprostřeme. Potřeme tapenádou, poklademe na kousky NATRHANOU mozzarelou, posypeme bohatě italským kořením a nahoru olivový olej - nešetříme.

Upečeme do zlatova  

Dobrou chuť!

 

Autor: Hanka Knoblochová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte