úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový Gâteau aux blancs d´oeufs - dort z bílků

Bezlepkový Gâteau aux blancs d´oeufs - dort z bílků

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Dezerty a moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 6 bílků
40 g mouky (Jizerka)
50 g Solamylu
200 g moučkového cukru
100 g másla
kokos (dle chuti, já dávám cca 2 hrsti)
špetka soli do bílků
na ozdobu čokoláda, horké ovoce, šlehačka
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 st. Rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Z chladných bílků vyšleháme tuhý sníh, do něj zašleháme cukr, mouku, Solamyl, kokos a na konec máslo. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme cca 25 minut, až korpus zezlátne. Dort je vynikající, jemný, vláčný. Jeho chuť nejlépe vynikne, když se podává chlazený se šlehačkou, horkým nebo čerstvým ovocem.

Autor: Kasandra008

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte