úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový Krtkův dort na plech

Bezlepkový Krtkův dort na plech

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Dorty
Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 31 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
320 g mouky (zde zelená Jizerka)
200 ml slunečnicového oleje
200 ml mléka
180 g krupicového cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1 prášek do pečiva
3 lžíce holandského kakaa

Náplň:
4-5 banánů

Krém:
5 kelímků banánové Matyldy (pokud chcete méně banánovou chuť, tak lze nahradit jedním tvarohem a 2 kelímkama zakysané smetany)
250 ml smetany ke šlehání
250 ml mléka
100 g čokolády na vařeni nebo hořké čokolády
1,5 sáčku vanilkového pudinku
2 sáčky vanilkového cukru
2 lžíce krupicového cukru
Postup přípravy:

Korpus: Žloutky s cukrem a olejem ušleháme doběla. Potom přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do trouby na 180 °C horkovzduch (nebo 200 °C elektrická) na cca 20 minut.

Krém: Z mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru si uvaříme pudink (vznikne hodně hustá, lepivá hmota). Pudink necháme trochu vystydnout a smícháme ho s Matyldou (pokud se udělají hrudky, tak používám ponorný mixér a umixuju hladký krém), přidáme vanilkový cukr, ušlehanou smetanu a najemno nastrouhanou čokoládu.

Dohotovení: Upečený korpus vydlabeme tak, aby zbývalo cca 1cm dno a okraje. Poklademe ho podélně překrojenými banány a pomažeme krémem. Navrch nasypeme rozdrobené těsto, které jsme vydlabali. Necháme ztuhnout v lednici a krájíme na kostky.

Dezert uchováváme v chladu. Nejlepší je druhý den, až trochu "zvlhne" - tedy pokud Vám do té doby nějaký zbyde :-).

Autor: naidrova

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte