úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový Krtkův dort na plech

Bezlepkový Krtkův dort na plech

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Dorty
Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 40 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
320 g mouky (zde zelená Jizerka)
200 ml slunečnicového oleje
200 ml mléka
180 g krupicového cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1 prášek do pečiva
3 lžíce holandského kakaa

Náplň:
4-5 banánů

Krém:
5 kelímků banánové Matyldy (pokud chcete méně banánovou chuť, tak lze nahradit jedním tvarohem a 2 kelímkama zakysané smetany)
250 ml smetany ke šlehání
250 ml mléka
100 g čokolády na vařeni nebo hořké čokolády
1,5 sáčku vanilkového pudinku
2 sáčky vanilkového cukru
2 lžíce krupicového cukru
Postup přípravy:

Korpus: Žloutky s cukrem a olejem ušleháme doběla. Potom přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do trouby na 180 °C horkovzduch (nebo 200 °C elektrická) na cca 20 minut.

Krém: Z mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru si uvaříme pudink (vznikne hodně hustá, lepivá hmota). Pudink necháme trochu vystydnout a smícháme ho s Matyldou (pokud se udělají hrudky, tak používám ponorný mixér a umixuju hladký krém), přidáme vanilkový cukr, ušlehanou smetanu a najemno nastrouhanou čokoládu.

Dohotovení: Upečený korpus vydlabeme tak, aby zbývalo cca 1cm dno a okraje. Poklademe ho podélně překrojenými banány a pomažeme krémem. Navrch nasypeme rozdrobené těsto, které jsme vydlabali. Necháme ztuhnout v lednici a krájíme na kostky.

Dezert uchováváme v chladu. Nejlepší je druhý den, až trochu "zvlhne" - tedy pokud Vám do té doby nějaký zbyde :-).

Autor: naidrova

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...