úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový štrúdl

Bezlepkový štrúdl

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 1,5 kelímku bezlepkové Jizerky
1 kelímek pomazánkového másla

jablka
Postup přípravy:
Z 1,5 kelímku bezlepkové Jizerky a 1 kelímku pomazánkového másla vypracujeme těsto a dáme na 20 - 30 minut odpočinout do lednice (to je strašně důležité, jinak nepůjde vyválet).
Mezitím si připravíme jablka.
S těstem pracujeme jako s klasickým, jen musíme být při vyvalování opatrnější. Ale jde to krásně. Je lepší, když si na plech přenesete vyválený plát a teprve potom plníte náplní. Při přenášení se hotový štrůdl může potrhat. Povrch potřu vajíčkem.
Z tohoto množství jsou dva štrůdly.

Autorka: Petra Bartošíková

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte