úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový toustový chléb

Bezlepkový toustový chléb

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 3 h
Zařazení: Chléb a pečivo
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Na velkou formu:
400 ml mléka
260 g Schär Mix B
180 g červené Doves farm
2 vejce
60 g rozpuštěného másla
60 g pohankové mouky
2 lžíce psyllia
20 g cukru
10 g soli
5 g sušeného droždí
Postup přípravy:

Používám pekárnu, a proto postupuji takto: Nejprve v mléku rozpustím psyllium, poté přidám vejce, máslo, cukr, sůl, mouky a na závěr sušené droždí. 

Zapnu program těsto. Moje pekárna ho má na 1,5 hodiny. Po vykynuti popřeskládám.

Zapnu troubu, těsto dám opět do formy, zabalím do igelitu a ještě ho nechám kynout cca 30 - 45 minut na teplem místě. Dávám teď na topeni.

Pak postříkám vodou a peču na cca 250 °C  bez horkovzduchu se zapařením 10 minut.

Pak stáhnu na 180 - 190 °C, vyndám plech s vodou a peču ještě tak 10 - 15 minut, podle trouby.

Během pečení ještě jednou postříkám vodou, aby byla měkká kůrka.

Chlebík je celkem sladký, nám strašně chutná ;-).

Autor: marketka.v

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

3. 7. 2016
9:37

Pro: TerezaSice nejsem autorka receptu, ale snad vysvětlím správně :-p. Péct se zapařením znamená, že na dně trouby je nádoba (plech, zapékací miska apod.) s vodou. Tudíž v praxi - chléb pečete klasicky buď na plechu či ve formě na mřížce, já cca v půlce trouby a na dno si dám nádobu s vodou. Někdy se ponechává po celou dobu pečení, jindy se ke konci vyndává, jako zde. Snad jsem to napsala pochopitelně...kdyby ne, ozvěte se, napravím ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Tereza

2. 7. 2016
20:59

Dobry den, s bezlepkem a tedy i pecňim teprve zacinam a neni mi jasny recept...vlastne ho vubc nechapu. co znamena pect se zaparenim? pisete, ze pak vyndate plech s vodou...chapu dobre, ze se pece tak, ze plech s chlebem stoji jeste v jinem plechu s vodou? A mel by okraj vody pokryt celou formu s chlebem, aby se delal ve vodni lazni??? Dekuji za upresneni a ochotu.
Tereza

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

30. 7. 2015
20:41

Pro: MiroslavaMirko, tak na řezu už asi chlebík neuvidíte...bohužel...ale když vyzkoušíte ;-).

Ohledně poměru mouk...Nejsem autorka receptu, ale peču už pár let, tak si dovolím odpovědět ;-). Mo bych s poměrem mouk neexperimentovala, alespoň ne na poprvé. Max. bych si troufla zaměnit poměr S. a M., příp. ho pozměnit či nahradit celé S. plus daá pohanka...S. mouky honě používáma i samy o sobě jsou OK ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

26. 7. 2015
13:44

Dobrý den,
chlebík vypadá báječně, jen by mne ještě zajímalo, jak vypadá na řezu a jeslti je nutné dodržovat Vámi uvedené mouky.
Děkuji za odpověď

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

11. 5. 2015
20:41

Pro: marketka.vMarkét, opraveno ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

marketka.v

6. 5. 2015
12:16

Mouky schär mix b má být 260g...ne 160....

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte