úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový trdelník

Bezlepkový trdelník

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 16 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Dva kousky:
80 g mouky Jizerky
50 ml mléka
1 vejce
20 g rýžové mouky
18 g cukru krupice
15 g másla
5 g droždí
špetka soli
Postup přípravy:

Část mléka ohřejeme, přidáme cukr a kvasnice a necháme vzejít kvásek.

V míse smícháme mouky, špetku soli, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, mléko a kvásek. Těsto necháme asi 20 min odpočinout.

Pak rozdělíme a vyválíme hady, které namotáme na skleničku omotanou alobalem. Na sklence rozválíme, potřeme bílkem rozšlehaným s trochou mléka a obalíme ve směsi cukru a skořice, cukru s ořechy, kokosem...

Pečeme při 180 st. do růžova.

Autorka: Jana Leitnerová‎

Komentáře k receptu
Petra Vojtová

27. 5. 2014
17:53

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte