úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové bramborové noky s parmazánem a sušenými houbami

Bezlepkové bramborové noky s parmazánem a sušenými houbami

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Pro 4 osoby:
500 g uvařených brambor ve slupce - teplých (varný typ B, C)
30 g bezlepkové mouky Schaer Mehl Farine nebo Mix It + mouka na podsypání
30 g bramborového škrobu
20 g jemně strouhaného parmazánu
2 žloutky
sůl
hrst sušených hřibovitých hub
Postup přípravy:

1. Houby dáme do hrnečku či misky a zalijeme horkou vodou, aby byly ponořené. Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé nastrouháme na jemné slzy. K bramborám přistrouháme parmazán, přidáme škrob, mouku, sůl a žloutky.

2. Houby slijeme a nasekáme na drobné kousky a přidáme k bramborám a ostatním přísadám do mísy. Všechno rukou promícháme a vytvarujeme bramborové těsto. Dáme si vařit vodu se solí na knedlíky.

3. Těsto přendáme na vál posypaný moukou a rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme hada o průměru cca 3 - 4 cm a nasekáme nožem na špalíčky o délce cca 4 - 5 cm.

4. Špalíčky těsta vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 4 - 5 minut (záleží na velikosti nočků). Po uvaření opatrně vyndaváme děrovanou naběračkou.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte