úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové bramborové noky s parmazánem a sušenými houbami

Bezlepkové bramborové noky s parmazánem a sušenými houbami

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Pro 4 osoby:
500 g uvařených brambor ve slupce - teplých (varný typ B, C)
30 g bezlepkové mouky Schaer Mehl Farine nebo Mix It + mouka na podsypání
30 g bramborového škrobu
20 g jemně strouhaného parmazánu
2 žloutky
sůl
hrst sušených hřibovitých hub
Postup přípravy:

1. Houby dáme do hrnečku či misky a zalijeme horkou vodou, aby byly ponořené. Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé nastrouháme na jemné slzy. K bramborám přistrouháme parmazán, přidáme škrob, mouku, sůl a žloutky.

2. Houby slijeme a nasekáme na drobné kousky a přidáme k bramborám a ostatním přísadám do mísy. Všechno rukou promícháme a vytvarujeme bramborové těsto. Dáme si vařit vodu se solí na knedlíky.

3. Těsto přendáme na vál posypaný moukou a rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme hada o průměru cca 3 - 4 cm a nasekáme nožem na špalíčky o délce cca 4 - 5 cm.

4. Špalíčky těsta vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 4 - 5 minut (záleží na velikosti nočků). Po uvaření opatrně vyndaváme děrovanou naběračkou.

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...