úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Buchta ála čokoláda - bez lepku, mléka, vajec

Buchta ála čokoláda - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 10 min
Zařazení: Dezerty a moučníky
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 a 1/2 hrnku zelené Jizerky
2 balíčky vanilkového cukru + dosypat na 1 hrnek cukru krystal
1/4 - 3/4 hrnku holandského kakaa (kdo má jak moc rád)
1 prášek do pečiva
3/4 lžičky xantanu
1/2 lžičky soli

1 a 1/3 hrnku vody
1/2 hrnku řepkového oleje
2 lžičky jablečného octa

Postup přípravy:

Předehřejeme si troubu na 175 °C.

Smícháme všechny sypké suroviny a pořádně promícháme. Poté přidáme vlhké suroviny. Promícháme, aby těsto bylo bez hrudek a vylijeme ho na plech.

Plech/dortovou formu si buď vymažeme olejem nebo vložíme pečící papír. Já pro jistotu vymazaný plech ještě vysypala kukuřičnou polohrubou moukou.

Pečeme při 175 °C 20 - 40 minut - podle hloubky formy. Zkoušíme, zda se lepí na špejli. Pakliže nelepí, máme hotovo.

Chuť připomíná trochu hořkou čokoládu (při 3/4 hrnku kakaa). Buchta je velmi jemná, křehká, ne moc sladká (jak by se na první pohled zdálo), vlhká, vláčná. Vydrží mít perfektní chuť tři dny (víc mi ten plech nevydržel :D).

Autor: eukaryotickabunka

Komentáře k receptu
eukaryotickabunka

29. 1. 2014
3:40

eukaryotickabunka
eukaryotickabunka

29. 1. 2014
3:39

eukaryotickabunka

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte