úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cheesecake z jablečných sušenek s ořechovou drobenkou

Cheesecake z jablečných sušenek s ořechovou drobenkou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 300 g čerstvého krémového sýra (např. lučiny), nebo jemného tvarohu
300 g zakysané smetany
200 g drobného ovoce - borůvky, jahody, maliny (může být i mražené, nebo okapané kompotované)
200 g Hořických sušenek s jablečnou vlákninou + 50 g na drobenku
125 g rozpuštěného másla a trochu na formu + 50 g studeného na drobenku
120 - 150 g krupicového cukru + vanilka
100 g lískových oříšků (50 g do korpusu a 50 g na drobenku)
2 vejce, zvlášť žloutky a bílky
špetka skořice

pečící papír
Postup přípravy:

Předehřejeme troubu na 160 °C. Rozdrtíme v mixéru  sušenky s oříšky a přidáme máslo (cca 100 g směsi suchých sušenek a oříšků si dáme na stranu na drobenku). Dortovou formu vyložíme kruhem pečícího papíru, vymažeme máslem a na dno upěchujeme sušenko-máslovo-oříškovou hmotu. Dáme chladit do lednice.

Prošleháme polovinu cukru s vanilkou  a sýrem (tvarohem) a postupně zašleháme žloutky a smetanu. Bílky si ušleháme zvlášť s druhou polovinou cukru na pevný a lesklý sníh a vmícháme ho do sýrové (tvarohové směsi).

Formu naplníme směsí a posypeme polovinou ovoce, klepneme o stůl a vložíme do trouby na mřížku pokrytou pečícím papírem (máslo z formy trochu teče). Pečeme cca 20 minut.

Směs sušenek a oříšků promneme s máslem na drobenku a promícháme se zbylým ovocem.

Koláč po 20 minutách opatrně vyjmeme z trouby, posypeme drobenkou s ovocem a vrátíme zpět na cca 40 minut péct. Necháme úplně vychladnout a teprve pak vyjmeme z formy. Nejlepší je odleželý, např. v lednici, alespoň 24 hodin.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte