úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový choco cake s ananasem

Bezlepkový choco cake s ananasem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 19 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Korpus:
Směs na Choco Cake Mix Schär
100 g másla
50 ml mléka
1 vejce

máslo na vymazání plechu
mouka Schär MIX B na vysypání plechu

Krém:
1 plechovka ananasu
300 g bílého jogurtu (2x 150 g Olma klasik)
1 smetana ke šlehání
3 lžíce cukru
1 ztužovač za studena (dr. Oetker)

Želé:
2x dortové želé červené (dr. Oetker)
Postup přípravy:

Korpus: Do směsi na choco cake přidáme přiložený vanilkový cukr, mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Vše důkladně promixujeme a  nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme v předehřáté troubě na 160 - 180°C.

Hotovou buchtu necháme zcela vychladnout.

Krém: Ananas slijeme, šťávu si necháme do želé. Ananas rozmixujeme a důkladně smícháme s bílým jogurtem a cukrem. V jiné misce si vyšleháme smetanu. Dle návodu připravíme ztužovač a do něj přidáme hmotu z bílého jogurtu a ananasu, nakonec přimícháme vyšlehanou smetanu.

Krémem potřeme celou plochu korpusu a dáme na chvíli do ledničky.

Želé: Dortové želé připravíme dle návodu a naléváme na buchtu. Dáme do ledničky ztuhnout.

Přeji dobrou chuť :)

Autor: Misa_88

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte