úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Crêpe Suzette - jemné bezlepkové palačinky v pomerančové omáčce

Crêpe Suzette - jemné bezlepkové palačinky v pomerančové omáčce

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sladké pokrmy
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
240 - 250 ml mléka
75 g Schär Mehl Farine
2 vejce
1 lžíce rostlinného oleje
špetka soli

Omáčka:
cca 200 ml 100 % pomerančové šťávy - čerstvé, ne z koncetrátu
100 g cukru krupice
100 g másla
pomerančová kůra
pomerančový likér nebo Grand Marnier
Postup přípravy:

Palačinky: V míse smícháme nejprve mléko s moukou a solí a rozkvedláme. Pak přidáme vejce a nakonec olej. Necháme chvíli odstát a usmažíme na vymaštěné palačinkové pánvi. 

Omáčka: V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a cukr a necháme jemně zkaramelizovat. Zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme do úplného rozpuštění cukru. Přidáme pár kapek pomerančového likéru a do této teplé omáčky naskládáme naše hotové palačinky. Posypeme pomerančovou kůrou a necháme chvilku marinovat. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte