úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dort triple chocolate

Dort triple chocolate

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Korpus:
100 g samokypřící mouky doves farm
80 g třtinového cukru
60 ml vody
60 ml mléka
60 g másla nebo jiného tuku
1 velké vejce
30 g tmavé čokolády
28 g kakaa s vysokym obsahem kakaového másla
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

Pěna tmavá:
200 g smetany ke šlehání
130 g čokolády (mix hořke s mléčnou, nebo jen mléčnou)
80 g mléka
1,5 lžíce studené vody
3 g práškové želatiny

Pěna bílá:
135 g smetany ke šlehání
130 g kvalitní bílé čokolády
80 g mléka
1,5 lžíce vody
3 g práškové želatiny

Poleva:
110 g tmavé čokolády
80 g smetany ke šlehání
2 lžíce agávového sirupu
1 lžíce kokosového tuku
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup přípravy:

Korpus: Rozpustíme si nad vodní lázní čokoládu. V míse smícháme změklé máslo s třtinovým cukrem, kakaem a vejcem do pěny, přidáme vychladlou tekutou čokoládu. Pak postupně mouku, prášek do pečiva, sůl a jedlou sodu. Nakonec vodu a mléko. Promícháme a vložíme do formy (vymazané nebo vyložené pečícím papirem). Pečeme při 175 stupních cca 15 - 20 minut. Necháme zcela vychladnout. 

Pěna: Do mističky dáme lžíci a půl studené vody, vysypeme do ní želatinu a necháme 5 minut stát. Mezitím ohřejeme mléko, skoro k bodu varu, a odstavíme. Do mléka vložíme celý obsah misky s želatinou a pečlivě rozpustíme. Touto teplou směsí zalijeme nalámanou čokoládu v misce a pořádně promícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak vyšleháme smetanu do polotuha a opatrně po částech zapracujeme do vychladlé čokoládové hmoty. Navrstvíme na korpus a vložíme do lednice. Tímto stejným způsobem uděláme bílou pěnu. Pozor jen u smetany - je jí menší množství než u tmavé pěny. Navrstvíme na tmavou vrstvu a opět vložíme do lednice.

Poleva: Ohřejeme smetanu, agávový sirup, vanilkovou esenci a kokosový tuk. Touto směsí zalijeme nalámanou čokoládu v misce a promícháme, až se čokoláda rozpustí. Nalijeme na bílou vrstvu a necháme v lednici min. 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...