úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dort triple chocolate

Dort triple chocolate

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Korpus:
100 g samokypřící mouky doves farm
80 g třtinového cukru
60 ml vody
60 ml mléka
60 g másla nebo jiného tuku
1 velké vejce
30 g tmavé čokolády
28 g kakaa s vysokym obsahem kakaového másla
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

Pěna tmavá:
200 g smetany ke šlehání
130 g čokolády (mix hořke s mléčnou, nebo jen mléčnou)
80 g mléka
1,5 lžíce studené vody
3 g práškové želatiny

Pěna bílá:
135 g smetany ke šlehání
130 g kvalitní bílé čokolády
80 g mléka
1,5 lžíce vody
3 g práškové želatiny

Poleva:
110 g tmavé čokolády
80 g smetany ke šlehání
2 lžíce agávového sirupu
1 lžíce kokosového tuku
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup přípravy:

Korpus: Rozpustíme si nad vodní lázní čokoládu. V míse smícháme změklé máslo s třtinovým cukrem, kakaem a vejcem do pěny, přidáme vychladlou tekutou čokoládu. Pak postupně mouku, prášek do pečiva, sůl a jedlou sodu. Nakonec vodu a mléko. Promícháme a vložíme do formy (vymazané nebo vyložené pečícím papirem). Pečeme při 175 stupních cca 15 - 20 minut. Necháme zcela vychladnout. 

Pěna: Do mističky dáme lžíci a půl studené vody, vysypeme do ní želatinu a necháme 5 minut stát. Mezitím ohřejeme mléko, skoro k bodu varu, a odstavíme. Do mléka vložíme celý obsah misky s želatinou a pečlivě rozpustíme. Touto teplou směsí zalijeme nalámanou čokoládu v misce a pořádně promícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak vyšleháme smetanu do polotuha a opatrně po částech zapracujeme do vychladlé čokoládové hmoty. Navrstvíme na korpus a vložíme do lednice. Tímto stejným způsobem uděláme bílou pěnu. Pozor jen u smetany - je jí menší množství než u tmavé pěny. Navrstvíme na tmavou vrstvu a opět vložíme do lednice.

Poleva: Ohřejeme smetanu, agávový sirup, vanilkovou esenci a kokosový tuk. Touto směsí zalijeme nalámanou čokoládu v misce a promícháme, až se čokoláda rozpustí. Nalijeme na bílou vrstvu a necháme v lednici min. 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte