úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Houskové knedlíky - bez lepku

Houskové knedlíky - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 55 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 320 g Schär „Mix it! Universal“
280 ml vlažného mléka
1 vejce
30 g housky nebo chleba Schär
13 – 15 g droždí (nebo 5 g sušeného)
malá lžička soli
trošku cukru
Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, cukr, droždí a mléko, osolíme a řádně promícháme do tužší konzistence. Na závěr lehce vmícháme na kostky nakrájenou housku (chléb). Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme knedlík, který necháme odpočinout asi 15 minut a vaříme na páře asi 25 minut nebo ve vodě 20 minut. Uvařený knedlík propícháme vidlicí a pomastíme sádlem.

Recept přinesl:

Značka Schär, výrobce bezlepkových potravin vysoké kvality a skvělé chuti.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty