úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Houskové knedlíky - bez lepku

Houskové knedlíky - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 55 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 320 g Schär „Mix it! Universal“
280 ml vlažného mléka
1 vejce
30 g housky nebo chleba Schär
13 – 15 g droždí (nebo 5 g sušeného)
malá lžička soli
trošku cukru
Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, cukr, droždí a mléko, osolíme a řádně promícháme do tužší konzistence. Na závěr lehce vmícháme na kostky nakrájenou housku (chléb). Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme knedlík, který necháme odpočinout asi 15 minut a vaříme na páře asi 25 minut nebo ve vodě 20 minut. Uvařený knedlík propícháme vidlicí a pomastíme sádlem.

Recept přinesl:

Značka Schär, výrobce bezlepkových potravin vysoké kvality a skvělé chuti.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte