úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hraběnčiny řezy - bez lepku

Hraběnčiny řezy - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez ořechů
Ingredience: Těsto:
450 g bezlepkové mouky doves samokypřící
250 g másla
4 žloutky
110 g třtinového cukru
1/2 kypřícího prášku do pečiva
2 špetky soli

Náplň:
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
2 lžičky citronové šťávy

sníh ze 4 bílků
80 g třtinového cukru
Postup přípravy:

Jablka oloupeme, nastrouháme a pokapeme citronem.

Mouku s práškem do pečiva prosijeme do mísy. Přidáme sůl, žloutky, cukr a máslo. Ze surovin vypracujeme pružné těsto. Těsto si rozdělíme na dva díly. Menší díl zatím uložíme do mrazáku. Větší díl vyválíme a vyválené těsto položíme na plech vyložený pečícím papírem.

Z bílků a třtinového cukru si ušleháme sníh.

Na připravené těsto dáme nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem. Na jablka pak dáme sníh z bílků a navrch nastrouháme druhý díl těsta.

Řezy pečeme v předehřáté troubě asi 20 - 30 minut  při 180 °C.

Autorka: Jana Bartková

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte