úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jablečno-skořicové bezlepkové bábovičky

Jablečno-skořicové bezlepkové bábovičky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Bábovky
Ostatní
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 2 hrníčky bezlepkové mouky Schar Universal
1 hrníček jemně nastrouhaných jablek
1/2 hrníčku sekaných lískových ořechů
1/2 hrníčku jablečného džusu nebo mléka
1/4 hrníčku třtinového cukru
1/4 hrníčku bílého jogurtu
2 vajíčka a 1 bílek
4 lžíce slunečnicového oleje (lze nahradit i olivovým, s ne příliš ostrou chutí)
2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku
1,5 lžičky skořice
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1/4 lžičky sody

hnědý cukr a skořice na obalování báboviček
zakysaná smetana k podávání (není nutné, ale je to dobré :)
Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 °C.  V míse smíchejte bezlepkovou mouku, kypřicí prášek, sodu, třtinový cukr a skořici. Přidejte prošlehaná vejce, jogurt, jablečný džus nebo mléko, olej a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhaná jablka a lískové ořechy a opět důkladně promíchejte.

Formu na muffiny nebo bábovičky (např. silikonové z Tchibo) vyložte papírovými formičkami (silikonové netřeba) a plňte do cca 3/4.

Pečte 20 - 30 min. Ještě horké obalujte ve směsi třtinového cukru a skořice. Podávejte se zakysanou smetanou.

Autor: Dadule

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte