úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jáhelný řez s kokosem

Jáhelný řez s kokosem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Jáhly
Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 180 g jáhel
160 g ovesného, nebo rýžového mléka (nebo obyčejného mléka)
cca 100 g strouhaného kokosu
50 g třtinového cukru
40 g rozinek (oříšků, brusinek, slunečnice atd.)
35 g másla
15 g vanilkového cukru

Postup přípravy:

Jáhly propláchněte studenou vodou a třikrát spařte vařící vodou. Vařte v lehce osolené vodě v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody přibližně 15 - 20 minut. Při vaření nemíchejte.

Mezitím si rozinky namočte do horké vody.

Do hrnce s uvařenými jáhlami přidejte máslo, vlijte mléko a přisypte vanilkový a třtinový cukr. Vše promíchejte a spojte ve vláčnou hmotu. Vmíchejte kokos (raději méně kokosu, aby řez nebyl tak suchý) a rozinky s oříšky, příp. jinými ingrediencemi. Jakmile směs částečně vychladne, rozprostřete ji na vymazaný a vysypaný plech (lze vysypat zbytkem kokosu) a pečte 20 minut při 160 - 170 stupních. Je možno řez postříkat čokoládou. 

Autor: Barujulka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte