úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jáhlový koláč s ovocem a ořechy (Jáhelník)

Jáhlový koláč s ovocem a ořechy (Jáhelník)

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Jáhly
Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 750 ml mléka
2x Riccota (nebo 2x tvaroh)
250 g jáhel
2 banány
3 vejce
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
ovocný kompot (nejlépe broskve nebo mandarinky) ořechy
máslo
cukr na doslazení
špetka soli

Poznámka:
Jáhly se před vařením musí min. 3x spařit.
Postup přípravy:

Do většího hrnce dáme všechno mléko, citronovou kůru, cukr dle potřeby a spařené jáhly, které uvaříme do husté kaše. Jáhly se musí vařit bez pokličky a za stálého míchání. Uvařené jáhly necháme zchladnout.

V míse vyšleháme Riccoty (nebo tvarohy), banány, 3 žloutky a vanilkový cukr. Pak přidáme zchladlou jáhlovou hmotu a zašleháme. Poté přidáme ovoce, ořechy a tuhý sníh ze 3 bílků. Toto opatrně vmícháme a těsto dáme do klasické kulaté dortové formy (může být i obyč. plech). Povrch poklademe lístečky másla (nemusí být).

Pečeme při 150 až 170°C cca 1 hodinu do té doby, než povrch nezhnědne.

Hotový jáhelník podáváme vychlazený. Můžeme jej polít čokoládou nebo potřít kysanou smetanou a posypat skořicovým cukrem.

Autorka: Kasandra008

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte