úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jizerko-pohanko-lupinové pečivo

Jizerko-pohanko-lupinové pečivo

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 350 g Jizerky (já jsem namíchala Jizerku - té bylo nejvíce, pohankovou a lupinovou mouku)
250 ml mléka (vlažné)
2 vejce
3 lžíce oleje
1 lžička cukru
1 lžička soli
42 g droždí
Postup přípravy:

Všechny ingredience jsem dala do pekárny a zapla program těsto. Pak jsem vytvořila rohlíky a bochánky, které jsem nechala kynout. Poté jsem je potřela vejcem, posypala a pekla zpočátku na 225 °C, pak teplotu snížila na 200 °C.

Dobrou chuť!

Autorka: Káča Lipavská

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty